ZOETE AARDAPPEL PAPAT

Ingrediënten:

2 personen

  • 2 (grote) zoete aardappelen
  • Paprikapoeder
  • Verse tijm
  • Zout of patatkruiden
  • Olijfolie

 

Bereiding

  1. Boen de zoete aardappelen schoon onder de kraan. Schil ze niet, tenzij je het zonder schil lekkerder vindt.
  2. Snijd de aardappelen in dunne reepjes tot mooie patat van maximaal 1 cm dikte.
  3. Doe de aardappelreepjes in een kom en besprenkel met olijfolie.
  4. Voeg de kruiden toe en schud de patat flink door elkaar.
  5. Verdeel de patat over een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat in het midden van de oven* en bak de patat in 40 minuten krokant.
  6. Hussel het tussentijds door elkaar.
  7. Patat mooi van kleur? Aanvallen maar!
  8. Lekker met een gezonde mayonaise of andere saus welke hoort bij een ‘patatdag-feestje’.

*Geen oven? Verhit de olie in een pan op hoog vuur en voeg de aardappelreepjes toe. Let op: goed omscheppen en gebruik eventueel een deksel tegen het spatten van de olie.

 

Eetsmakelijk!