WORTELSOEP

Ingrediënten:

4 personen

  • 1 kg wortelen
  • 1 grote ui
  • 2 groente-bouillon blokjes
  • 1 liter water
  • 50 gram boter
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 3 blokjes geitenkaas of 3 eetlepels crème fraîche
  • Verse peterselie
  • Paprikapoeder
  • Tabasco of sambal

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

1. Zet 1 liter water met daarin 2 blokjes bouillon op het vuur en breng aan de kook.

2. Schil de wortelen, snij deze in stukjes. Maak de ui schoon en snipper hem grof.

3. Laat in een andere pan de boter smelten. Fruit de ui met de wortelen ongeveer 5 minuten op laag vuur.

4. Voeg de bouillon bij de ui en wortelen en laat de groentes in de bouillon in circa 20 minuten op een middelmatig vuur gaar worden.

5. Blender de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Hou je van wat bite? Mix het geheel dan niet helemaal tot een glad mengsel. Je kunt de soep zo fijn maken als jij lekker vindt.

7. Voeg de geitenkaas of crème fraîche toe aan de soep en laat het al roerende smelten.

6. Serveer de soep met een drupje tabasco, of puntje sambal, paprikapoeder en de gehakte peterselie.

 

Eetsmakelijk!